EXIT EDIT MODE

ΔΑΠΕΔΑ TERRAZZO - MICRO TERRAZZO

ΔΑΠΕΔΑ TERRAZZO - MICRO TERRAZZO

Τα μωσαϊκά δάπεδα ή δάπεδα Terrazzo είναι μια πανάρχαια τεχνοτροπία που τα τελευταία χρόνια έχει ξαναέρθει στο προσκήνιο, πράγμα πολύ λογικό μιας και συνδυάζουν τη μεγάλη αντοχή και την υψηλή αισθητική.

Τα δάπεδα Terrazzo και Micro Terrazzo αποτελούν μια όμορφη και μοντέρνα λύση. Απόλυτα εναρμονισμένα με το σύγχρονο design, χαρακτηρίζονται από μια λεπτή κομψότητα και το άρωμα του παλιού καιρού.

Πολύχρωμα αδρανή σε διάφορες κοκκομετρίες ενώνονται με ένα χυτό συνδετικό υλικό (τσιμεντοειδές ή ρητινούχο), τρίβονται, γυαλίζονται και δημιουργούν μια επίπεδη και μοναδικά αφηρημένη, εντυπωσιακή επιφάνεια.

Το πάχος των δαπέδων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 8-20mm.

Τα δάπεδα Terrazzo μπορούν να τοποθετηθούν σε εσωτερικούς χώρους κατοι εφόσον η επιφάνειά τους είναι γυαλιστερή, ματ ή λεία και σε εξωτερικούς χώρους ή λουτρά όταν η επιφάνειά τους διαμορφωθεί με κάποια αδρότητα.

Ανάλογα με το συνδετικό τους υλικό και κατ’ επέκταση και τη χρήση τους, τα δάπεδα αυτά χωρίζονται σε:

Εποξειδικά μωσαϊκά (Epoxy Terrazzo)

Το συνδετικό τους υλικό είναι η ρητίνη που μπορεί να είναι εποξειδική ή μεθακρυλική. Για γρήγορα χρονοδιαγράμματα συνήθως επιλέγεται η μεθακρυλική. Τα δάπεδα αυτά χαρακτηρίζονται από υπερ-υψηλή αντοχή και έχουν μεγάλη διάρκεια και αντοχή στον χρόνο. Είναι η βέλτιστη δυνατή λύση σε χώρους μεγάλης συνάθροισης κοινού όπως mall, εκθεσιακοί χώροι, βιβλιοθήκες και σχολεία.

Τσιμεντοειδή μωσαϊκά (Cementitious Terrazzo)

Το συνδετικό τους υλικό είναι τσιμεντοειδές κονίαμα. Τα δάπεδα αυτά έχουν μεγάλες μηχανικές και χημικές αντοχές. Αποτελούν τη βέλτιστη λύση για χώρους με μικρότερες καταπονήσεις όπως κατοικίες, καταστήματα και γραφεία. Η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει και συνδυαστικά με τα Micro-Terrazzo.

Τα μωσαϊκά δάπεδα ξεχωρίζουν για τις παρακάτω εξαιρετικές τους ιδιότητες:

Ιδανική επιλογή για βαριά κίνηση πεζών
Μεγάλη διάρκεια και αντοχή στον χρόνο
Ικανοποιητική χημική αντοχή
Αδιαπέρατο στο νερό
Χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης
Επιφάνειες χωρίς αρμούς
Αντιολισθηρό
Αντιμικροβιακό
Χωρίς οσμές
Οικολογική επιλογή
Εφαρμογή πάνω σε υφιστάμενα υποστρώματα
Αμέτρητες χρωματικές επιλογές
Εντυπωσιακές τελικές επιφάνειες

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ:

  • Δημιουργία δαπέδου από γυαλισμένο τσιμεντοειδές κονίαμα στο κατάστημα της Nike στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Συγγραφή προδιαγραφών

Ανάλογα με τη χρήση του κάθε δαπέδου, θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προδιαγραφές, προσαρμοσμένες στα λειτουργικά φορτία του χώρου, στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, στην οικονομία και την διάρκεια. Μια βαφή ή ένα εποξειδικό δάπεδο δεν είναι πάντα η σωστή λύση.

Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου

Καλέστε μας να κανονίσουμε μια συνάντηση για να συζητήσουμε το έργο που σας ενδιαφέρει. Η εταιρεία μας απαρτίζεται από άριστους πολιτικούς μηχανικούς και έμπειρους τεχνίτες, άμεσα διαθέσιμους, που μπορούν να σας δώσουν πολλές και διαφορετικές λύσεις. Ο σωστός αρχικός σχεδιασμός είναι αυτός που θα σας λύσει τα περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.

Προτάσεις υλικών και προμηθευτών

Οι μακροχρόνιες συνεργασίες μας με αναγνωρισμένες εταιρείες υλικών και πρώτων υλών σε Ελλάδα και εξωτερικό, μας εξασφαλίζουν μια σφαιρική ενημέρωση στα θέματα των νέων υλικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Για κάθε έργο μπορούμε να προτείνουμε διαφορετικά υλικά σε σχέση ποιότητας και τιμής.

Δείγματα δαπέδων

Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε δείγμα του δαπέδου που προδιαγράφουμε στον χώρο που σας ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό θα δείτε την συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες. Ταυτόχρονα μπορούμε μαζί να επισκεφτούμε χώρους που εφαρμόστηκε το αντίστοιχο δάπεδο στο παρελθόν και να δείτε την κατάστασή του ύστερα απο μακροχρόνια καταπόνηση.

Παρουσίαση νέων τεχνολογιών

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε τεχνικά γραφεία, μελετητές και εταιρείες υλικών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσουμε μια παρουσίαση των νέων τεχνολογιών στον χώρο των δαπέδων. Θα σας ενημερώσουμε για όλα τα βασικά σημεία των τεχνολογιών, πλεονεκτήματα, χρήσεις κλπ. και θα σας παρουσιάσουμε βίντεο με εφαρμογές σε πραγματικά έργα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Click to call

Αντ.Βλαχάκου 24
18545 Πειραιάς
Τ. 210 4131179
F. 210 4112423

Email us

Directions: